Oruç Kilo Aldırır Mı?

Ramazan ayında kilo verebileceğini düşünen pek çok  kişi ay sonunda kilo aldığını görmüştür. Aslında oruç tutmak metabolizmayı yavaşlatmadığı gibi yağ yakımına neden olur. Bazı istisnai durumlarda kilo almak engellenemez. Bu istenmeyen durumla karşılaşmamak için ramazan ayında ne yapmak gerekir.

Ramazan Ayında Kilo Almamak İçin Ne Yapılmalı?

Ramazan ayında iki öğün ile besleniyoruz. Akşama kadar aç kalındığı için iftarda çok fazla yükleme yapılıyor. Bu da vücudda yağlanma ve kilo alımına neden olur. İftar ile sahur arasındaki yiyip içmeler de kilo alımına neden oluyor.
İftarı su veya hurma ile açalım. Sonrasında hazır değil ev yapımı çorba tercih edelim. Yanında mutlaka bol yeşillik barındıran salata yiyelim. Ana yemek olarak kuru baklagil ağırlıklı yemekler olabilir ya da uzun süre kısık ateşte pişmiş et yemekleri olabilir. Ama kesinlikle yağlı yiyeceklerden ve aşırı tatlılardan uzak durmak gerekli. Ekmek olarak da tam tahıllı ekmek tercih edilmeli.
Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih etmek daha doğru olacaktır. Eğer yemekten hemen sonra çay veya kahve içmek isteniyorsa bir iki saat beklemeli ve öyle içmeli. Tabi ki aynı durum tatlı için de geçerli.

Sahura Kalkmadan Tutulan Oruç Kilo Aldırır mi?

Tek öğünle beslenme ciddi sıkıntılara yol açabilir. Gün boyu sadece iftar yemeği ile durulacak için iftarda çok fazla aşırı yeniliyor. Bu da yağlanmaya neden olmaktadır. Günümüzde çalışan kesim için sahura kalkmak çok zor olduğu için bir çok kişi yatmadan önce yemeyi tercih ediyor. Bu ya iftarda çok fazla yiyerek oluyor ya da iftardan sonra yiyerek oluyor. İftar ile sahur arasında alınan aşırı gıda yağlanmaya davetiye çıkarıyor.

Ramazanda Doğru Beslenme Nasıl Olmalı?

Öncelikle mutlaka sahura kalkmalı. Sahurda tam tahıllı buğday ekmeği tercih edilmeli. Uzun süre aç ve susuz kalınacak için tok tutacak besinler alınmalı. Ağır yemekler yerine kahvaltı tarzı beslenmeli. Mutlaka haşlanmış bir veya iki yumurta tüketin bu gün boyu sizi tok tutacaktır. Tereyağı, beyaz peynir, zeytin tüketmelisiniz. Bir bardak süt içmek sizi tok tutacaktır.  Gün boyu susuzluktan şikayet etmek istemiyorsanız bir kase yoğurt yiyebilirsiniz. İftar yemeğini de önce mutlaka ev yapımı çorba ile açmalısınız. Sonra 10 dakika kadar ara verip ana yemeğe geçebilirsiniz. Aşırı yağlı olmamak kaydı ile.
Eğer bu uyarıları göz önünde bulundurmaz iseniz ramazan ayında oruç tutmak kilo aldırır mi? sorusunun cevabı evet olacaktır.

Yoruma kapalı.