Nesrin Cavadzade Nasıl Zayıfladı ? Ketojenik Diyet ile Zayıflayan Ünlüler Hangileridir?

Bol yağ kaynağı içermesi ile bilinen ketojenik diyet nedir, ketojenik diyet ile zayıflayan ünlüler hangileridir? Ketojenik diyet ilk dönemlerde hastalıkların tedavisinde kullanılan bir yeme içme düzeni iken zamanla düzenli bir diyet programı haline gelmiştir. Diyet programında, karbonhidrat ve protein miktarı düşük tutulurken yağ miktarı artırılmaktadır. Vücut, aldığı besinlerden ilk olarak karbonhidratı yakmaya başlamaktadır. Nesrin Cavadzade Nasıl Zayıfladı , Şahan Gökbakar kaç kilo verdi, Ekin Türkmen ketojenik diyet mi kullandı?

Vücutta karbonhidrat tüketimi tamamlandıktan sonra ise yağların yakımına geçilmektedir. Diyetin uzun vadeli olarak sürdürülmesi doğru değildir. Vücuda alınan yağ miktarının artırılması ve günlük ihtiyaç duyulan enerjinin bu beslenme düzeyi ile sürdürülmesi sağlıklı değildir. Diyet, kısa süreli bir program olarak uygulanmaktadır. Bazı besinler, yasaklar adı altında yer almaktadır. Bu yasaklı besinlerin diyet boyunca tüketilmemesi zorunludur.

1 – Şahan Gökbakar

ketojenik diyet ile zayıflayan ünlüler

Son günlerin en çok konuşulan ünlülerinden olan Şahan Gökbakar, ketojenik diyet ile zayıflayan ünlüler arasında ilk sırada yer alıyor.

2 – Nesrin Cavadzade

ketojenik diyet ile zayıflayan ünlüler

Geçtiğimiz yıl çıkan Aşk Tesadüfleri Sever 2 filminin baş kahramanlarından olan Nesrin Cavadzade nasıl zayıfladı? Bu soru öyle çok araştırıldı ki, işte cevabı. Ketojenik Diyet ile Zayıflayan Ünlüler arasında yer alan Nesrin Cavadzade, bu beslenme türünü hayat tarzı haline getirmiş gibi görünüyor. Nesrin Cavadzade Nasıl Zayıfladı sorusuna cevap veren güzel oyuncu sabırlı ve istikrarlı davrandığının altını çizmeyi unutmadı.

3 – Ekin Türkmen Ketojenik Diyet ile Zayıflayan Ünlüler Arasında

Ekin Türkmen Ketojenik Diyet ile Zayıflayan Ünlüler Arasında

Ekin Türkmen de ketojenik diyetle zayıflayan ünlüler arasında yer alıyor. Doğum sonrası kilolarını çok kolay bir şekilde veren Türkmen, bu sürecin çok da zor olmadığını belirtti.

Ketojenik Diyet Nedir Nasıl Yapılır?

Ketojenik Diyet Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?
Ketojenik Diyet Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Ketojenik diyet nedir nasıl yapılır sorusu, diyet hakkında merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Diyet sırasında karbonhidrat alımı minimum seviyeye indirilmektedir. Karbonhidrat alımının azaltılması ise vücudun ketoz adı verilen metabolik bir duruma geçmesini sağlanmaktadır. Vücudun ketoz durumuna geçmesi ile birlikte, yağ yakımı çok hızlı bir şekilde artacaktır. Diyetin çok farklı çeşitleri bulunmaktadır. Diyetin farklı çeşitlerinde; protein, yağ ve karbonhidrat oranları değişmektedir.

Ketojenik Diyet Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Diyet sayesinde pek çok hastalığın önüne geçilebilmektedir. Diyetin kilo vermek için sıklıkla başvurulduğu ve bu sayede kilo kontrolünü sağladığı da bilinmektedir. Diyet sırasında vücutta meydana gelen ketonlar incelenmelidir. Ketonların artıp artmama durumu, idrar üzerinden takip edilebilmektedir. Süreç boyunca kan şekeri ve idrarda meydana gelen değişimler incelenmelidir. Diyet sırasında yan etkiler görülebileceği için, kişinin uzman kontrolünde bulunmasında fayda vardır.

Ketojenik Diyet Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Ketojenik Diyet Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?
Ketojenik Diyet Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Ketojenik diyet uygulamalarında; belirli bir oran kullanılmaktadır. Bu oran doğrultusunda; yağ, karbonhidrat ve protein kullanımı ayarlanmaktadır. Yağ oranının artırıldığı programlar, zorluk derecesi artan programlarıdır. Diyet sırasında; 2:1, 3:1 ve 4:1 gibi oranlar kullanılabilmektedir. Oranın pay kısmı yağ toplamını, payda kısmı ise protein ve karbonhidrat toplamını yansıtmaktadır. Standart olarak uygulanan diyet oranı 4:1’dir. Bu orana göre tüketim dengesi 4 gram yağ ve 1 gram karbonhidrat ve protein şeklinde olmaktadır. 4:1 oranı yoğun bir diyet programıdır. Diyet programının ağırlığı ne kadar artırılırsa vücutta oluşacak olan ketozis o kadar artacaktır. Bu da, kilo vermede hızlı bir sürecin gelişmesine yol açmaktadır.

Diyeti Kimler Uygulamamalıdır?

Ketojenik Diyet Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Ketojenik diyet , yapısı gereği ağır bir diyet olma özelliğine sahiptir. Vücuttaki değerleri direkt olarak etkilediği için doktor kontrolünde yapılmasında fayda bulunmaktadır. Sara hastalığı bulunanların, bu diyetten uzak durması gerekmektedir. Çocuklarda ise sara hastalığı varsa ve rahatsızlık ilaca dirençli bir yapıya sahipse, ek tedavi şeklinde bu diyet uygulanabilmektedir. Ancak, diyet programının, çocuğun fiziksel ve gelişimsel özelliklerine uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. Diyet sırasında çoğu besinin alımı sınırlandırıldığı için ek takviyelerle bu eksiklikler tamamlanmalıdır. Örneğin, diyetin içeriğinde D vitamini alımı ve kalsiyum alımı son derece sınırlıdır. Daha fazla değerde meydana gelen düşmelerde de multi vitamin takviyeleri gerekli olmaktadır. Multi vitamin takviyesi, karbonhidrat değeri az olan vitaminler aracılığı ile sağlanmalıdır.

Ketojenik Diyetin Yan Etkileri Var Mıdır?

Ketojenik Diyet Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?
Ketojenik Diyet Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Diyet sırasında bazı yan etkilerin görüldüğü gözlemlenmektedir. Bu yan etkiler nedeni ile diyet sırasında dikkatli olmakta fayda bulunmaktadır. Diyet sırasında kişiden kişiye göre değişmekle birlikte, genel olarak karşılaşılan rahatsızlıklar şöyledir:

  • Bağırsak sorunları, kabızlık durumları,
  • Kalsiyum eksikliği nedeni ile kemik erimesi,
  • Böbrek taşının meydana gelmesi,
  • Karnitin oluşması,
  • Kişinin yağ alımı nedeni ile kolesterol seviyesinin yükselmesi,
  • Kan değerlerinde meydana gelen değişimler,
  • Karın ağrısı,
  • Kusma ve ishal.

Ketojenik Diyet Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ketojenik Diyet Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Ketojenik diyet sırasında, diyet programına sadık kalmak son derece önemlidir. Hatta besinlerin doğru ölçülerinin tutturulması için de mutfak tartısı kullanmak işlevsel olabilmektedir. Öğün saatleri, diyet sırasında dikkate alınması gereken önemli hususlar arasında yer almaktadır. Diyet sırasında herhangi bir ilaca ihtiyaç duyuluyorsa doktora danışılarak kullanılmalıdır. Çünkü bazı ilaçlarda karbonhidrat bulunabileceği için, diyet programı zarar görebilmektedir.

Diyet sırasında karbonhidrat barındırmayan tatlandırıcılarıKetojenik Diyet Yapanlar Nelere Dikkat Etmelidir?n kullanımı serbesttir. Diyet boyunca protein olarak; kırmızı et ve diğer et çeşitleri ile birlikte yumurta tüketilmelidir. Unlu mamuller diyet sırasında saf dışı bırakılmalıdır. Yağ tüketimi için; tereyağı, mayonez, fındık, fıstık, badem, ceviz, zeytinyağı, kaymak gibi besinlerden tercih edilebilmektedir. Ana öğünlerde; salatalar, zeytinyağı ile sunulabilmektedir. Diyet sırasında genel olarak 4 öğün uygulanmaktadır. Bu öğünlerin 3 tanesi ana öğün, 1 tanesi de ara öğün olabilir.

Örnek Diyet Listesi Nasıl Olmalıdır?

YouTube video

Ketojenik diyet sırasında örnek bir program takip edilebilir. Ancak, vücutta meydana gelen değerlerin düzenli aralıklarla takip edilmesi gerekmektedir. Aksi durumda sağlığa zararlı durumların ortaya çıkması ihtimal dahilinde olmaktadır. Diyete örnek olarak verilebilecek programda temel yiyecekler yer almalıdır.

Ketojenik Diyette Neler Yenmelidir
Ketojenik Diyette Neler Yenmelidir

Örnek ketojenik diyet; yumurta, jambon, fesleğen, omlet, biber, soğan, avokado, fıstık ezmesi, yoğurt ve kakao tozu gibi yiyecekler kahvaltı için tercih edilebilir. Öğle ve akşam yemeklerinde; tavuklu salata, somon balığı, köfte, sebze yemeği, avokado salatası, brokoli, kereviz, hamburger ve pastırma gibi yiyecekler tüketilebilmektedir. Diyet sırasında programa uygun hareket etmek son derece önemlidir. Diyet sırasında trans yağlardan kesinlikle uzak durulması gerekmektedir. Zeytinyağı, fındık yağı ve avokado yağı diyet sırasında serbest olan yağlar arasında yer almaktadır. Dönüşümlü ketojenik diyet , klasik diyetin özellikli bir halidir. Bu diyet türünde sporcular için yüksek karbonhidratlı bir program uygulanmaktadır.

Yoruma kapalı.