Koronavirüs Ve Hamilelik

Koronavirüs Ve Hamilelik

Koronavirüs ve hamilelik arasındaki bağlantı birçok kadın için endişe vericidir. Yeni koronavirüs pandemisi ilerledikçe, hepimizin bunun sağlığımız ve günlük yaşamlarımız üzerindeki etkileri hakkında endişeliyiz. Hamileyseniz, diğerlerinden daha endişeli olabilirsiniz. Sizin için en son sağlık önerilerini burada topladık. Bu durum geliştikçe, hükümet ve sağlık profesyonellerinden gelen tavsiyeler sürekli gelişmektedir.

Koronavirüs ve Hamilelik Risk Durumu Nedir?

Hamilelikte Koronavirüs Daha Riskli Mi?

Edinilen bilgilere göre, hamile kadınların koronavirüse diğerlerinden daha şiddetli tepki vermediğidir. Ancak, bu yeni bir virüs olduğundan, durumun bu olup olmadığından emin değiliz. Beklenti, COVID-19 olan hamile kadınların çoğunun hafif veya orta derecede soğuk algınlığı veya grip benzeri semptomlar yaşayacağıdır. Zatürree ve nefes alma zorluğu gibi daha şiddetli semptomlar, zayıf bağışıklık sistemleri ve önceden mevcut durumları olan yaşlı insanları etkilemektedir. Bununla birlikte, hamileyseniz enfeksiyonlara daha duyarlı olduğunuzu hatırlamak önemlidir.

Koronavirüs Ve Hamilelik İçin Mevcut Önlemler Nelerdir?

Koronavirüs Ve Hamilelik İçin Mevcut Önlemler Nelerdir?

Risk altındaki gruplardaki kişilerin izlemesi gereken beş nokta aşağıda belirtilmiştir. Bu gruplar, 70 yaş üstü insanları, altta yatan koşulları olanları ve hamile kadınları içermektedir. kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktorların verdiği bilgiler doğrultusunda, tüm hamileler için  corona virüs solunum yolu tehdidi ile ilgili uyarıyor. Bu tavsiyeyi mümkün olduğunca yakından izlemeyi hedeflemelisiniz.

  •  Koronavirüs belirtileri olan kişilerle temastan kaçının. Bunlar arasında vücut sıcaklığı 37 derecenin üzerinde ve öksürük bulunur.
  •  Toplu taşıma araçlarının gereksiz kullanımından kaçının ve yoğun saatlerden kaçının. Mümkünse işinize evden doğru devam etmelisiniz. Birçok işveren, ekiplerinin bunu yapmasına yardımcı olmak için altyapı uygulamaktadır.
  • Arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişimde kalmak için teknolojiyi kullanın, böylece onlarla fiziksel temas kurmaktan kaçınabilirsiniz.
  • Doktorunuzun ofisine veya bulunduğu hastaneye gitmekten kaçının internet ve telefonu kullanarak sağlık uzmanlarına başvurun.

Şu anda, hamile kadınlar için tavsiye bu durum boyunca evde kalmaktır. Bu aynı zamanda ‘risk altındaki’ gruplar için de tavsiye niteliğindedir. Özellikle yaşlılar veya bağışıklığı düşük olanlarda dâhildir.

Koronavirüsün Doğmamış Bebeğim Üzerinde Ne Gibi Etkileri Olabilir?

Koronavirüsün Doğmamış Bebeğim Üzerinde Ne Gibi Etkileri Olabilir?

Bu yeni bir virüs olduğundan hala daha yeni şeyler öğreniyoruz. Koronavirüs ve hamilelik konusunda da bilgiler yavaş yavaş ediniliyor. Şu anda, koronavirüsün düşük yapma olasılığını artırdığını gösteren kanıt yoktur.

Bazı bebekler, Çin’de koronavirüs belirtileri gösteren kadınlarda doğdu. Şu anda bunun emin olup olmadığımızdan emin değiliz, çünkü doktorlar anne hasta olduğu için erken doğum yapmaya karar verdi. Şu an itibariyle, virüsün rahimdeki gelişmekte olan bebeğinize geçebileceğini gösteren hiçbir kanıt yok.

Bazı yeni doğan bebekler yeni koronavirüs için pozitif test ettiler, ancak bunu rahimde mi yoksa doğumdan kısa bir süre sonra mı aldıklarını ı bilmiyoruz. Çin’den yapılan erken araştırmalar, amniyotik sıvı, anne sütü veya göbek kordon kanında yeni koronavirüs izleri göstermemektedir.

Koronavirüs Şüphesi Veya Doğrulaması Durumunda Doğumdan Sonra Bana Ve Bebeğime Ne Olacak?

Koronavirüs Şüphesi Veya Doğrulaması Durumunda Doğumdan Sonra Bana Ve Bebeğime Ne Olacak?

Hamilelikte Koronavirüs olma ihtimaliniz varsa, doğum yaptıktan sonra bebeğiniz test edilecektir. Bebeğinizin uzman bakıma ihtiyacı olmadığı sürece, doğumdan sonra birlikte kalabilirsiniz. Bu tavsiyenin gelişmesi muhtemeldir, ancak ideal olarak sağlık uzmanları sizi bir arada tutmak isteyecektir, böylece bağ kurabilirsiniz. solunum hastalıkları gebelik dönemi için çok zorlayıcı olabilmektedir. hastalığı nasıl yeneceğini bilemeyen ve endişeye kapılan annelerin bu dönemde panik yapması da ihtimaldir. Emzirme, anne ve bebek için bağlamanın bir diğer önemli parçasıdır. Şu anda, virüsün anne sütü ile bulaşabileceğine dair bir durum söz konusu değil. Bununla birlikte, sizinle bebeğiniz arasındaki yakınlık endişe kaynağı olabilir. Emzirmek istiyorsanız, bebeğinize, göğüs pompasına dokunmadan önce ellerinizi yıkamanız tavsiye edilir. Emzirirken yüz maskesi takmayı da düşünmelisiniz.

Yoruma kapalı.