Kalıcı Kilo Vermenin Yolları

Kilo vermek kadar verilen kiloların geri alınmamasını sağlamak ve mevcut kilonuzu sabitlemek de bir o kadar önemli. Uzun süre görülen kilo alma verme durumu birçok sağlık sorununu da beraberinde getireceği için kilo verdikten sonra kilonuzu korumak için özen göstermelisiniz. Diyetinizi tamamlayıp istediğiniz kiloya ulaştıktan sonra tekrar eskisi gibi fazla ve sağlıksız beslenmeye başlarsanız kısa südre yeniden kilo alırsanız. Kilonuzu korumak için sıkı bir diyet yapmasanız bile yediklerinize dikkat etmeli ve sporu yaşamınıza dahil etmelisiniz.

Verdiğiniz Kiloların Kalıcı Olması İçin Yapılması Gerekenler
Diyet yaparken daha hızlı kilo verebilmek için tek yönlü besinler tüketmek ve almanız gerekenden çok daha az kalori almanız vücuttaki yağların değil kasların erimesine neden olur. Diyabet, tansiyon, karaciğer yağlanması gibi birçok problemin görülmesine yol açan bu tür sağlıksız diyetlerden uzak durulmalıdır. Uygulayacağınız diyette protein, kalsiyum, demir gibi tüm vitamin ve minerallerin içerdiği besinleri tüketmelisiniz.

Yanlış diyet seçimi kısa sürede kilo verebilmenizi sağlayabilir ancak diyetten kısa bir süre verdiğiniz kiloların alınmasına ve sağlığınızın bozulmasına sebep olacağından sizin için en doğru diyeti tercih etmeniz oldukça önemlidir. Ayrıca kısa sürede kilo verdiren şok diyetlerin etkisi kısa olurken uzun vadede vereceğiniz kiloların tekrar geri alınması ihtimali yoktur. Bu nedenle uygulayacağınız diyetin haftada 2-3 kilodan fazla kilo verdirmemesine dikkat edilmelidir. Yavaş verilen kilolar çok daha kalıcı olur. Hem de diyet yaparken kendinizi aşırı derecede zorlamanıza gerek kalmaz.

Uzun Süre Aç Kalmayın
Diyet yaparken ve diyet sonrası mevcut kilonuzu koruma aşamasında uzun süre aç kalmamaya dikkat edin. Uzun süre aç kalmak insülin direncini zayıflatarak kan şekerinizin düşmesine, daha fazla şekerli ve kalorisi yüksek besinleri tüketmenize neden olur. Tek bir öğünde çok fazla yemek yemek aldığınız kalorilerin yakılmasını önler ve vücutta yağ depolanmaya başlar. Uyandığınız andan itibaren öğünleri eşit saat aralıklarında tüketmeye dikkat edin.

Dengeli Beslenin
Gün içinde tüketmeniz gereken tüm besin öğelerini almaya çalışın. Meyve, sebze, tahıl, süt ve süt ürünleri, kırmızı ve beyaz et gibi besin öğelerinden tüketin. Porsiyonunuzu her zaman küçük tutun. Ayrıca yavaş yemek yemek besinleri daha iyi çiğnemenizi sağladığından vücutta daha hızlı yakılmasını kolaylaştırır.

Ara Öğünleri Önemseyin
Ara öğünler iki ana öğün arasında geçen süre içinde kan şekerinizin düşmesini önlerken enerjinizin yükselmesine yardımcı olur. Öğlenden önce ve sonra olmak üzere günde 2 ara öğüne yer verilmelidir. Ara öğünlerde 1 çay bardağı süt, bir kase meyveli yoğurt, 1 bardak ayran, 1 porsiyon taze ya da kuru meyve, birer avuç ceviz, badem gibi kuruyemiş tüketebilirsiniz.

Spora Her Daim Devam Edilmeli
Sağlıklı yaşamın temek kurallarının başında gelen spora hem diyet sürecinde hem de diyet sonrasında devam ederek kilonuzu kalıcı hale getirebilirsiniz.

Yoruma kapalı.