Helikobakter Pilori Nedir? 1 Haftalık Helikobakter Pilori Diyeti

Helikobakter Pilori Belirtileri

Mide içini kendine ev edinmiş hareketli bakteri Helikobakter pilori kötü bir mide hastalığıdır. Aşırı derecede yavaş çoğalan bir yapıya sahiptir. Fakat midede ağrılara hatta önlem alınmazsa midenin her yanını saran kötü bir özelliği vardır.

YouTube video

Daha çok midede aniden ortaya çıkan yakınmalar ve geçmeyen ağrılar üzerine doktora gidilmesiyle anlaşılır. Kendisi tarafından salgıladığı üre az salgısı sayesinde yaşamını sürdürür. Midenin kendini korumak için koruyucu mukus tabakası içine yerleşir. Bakteri için en uygun yaşama alanıdır.

Helikobakter Pilori Belirtileri

Dünya üzerinde en çok görülen bakteri türü olan Helikobakter pilori midenin baş düşmanıdır. Bunu zaman içinde kanıtlasa da geçmiş vakalardan görüldüğü üzere mide için büyük tehdit oluşturuyor. Belirtileri görüldüğü an vakit kaybetmeden doktora başvurmak önemli bir konudur.

Şimdi birlikte bakterinin belirtilerini inceleyelim:

  • Mide içinde ekşime yapabilir.
  • Midede aşırı yanma hissine neden olur.
  • Durmadan gaz yapar.
  • Her yemekten sonra ya da az yemek yenildiği zaman bile şişkinlik yapar.
  • Özellikle bazı hastalarda şiddetli ağrılara sebep olur.
  • O kadar etkili bir bakteridir ki yemek borusuna kadar yanmalar yapar.
  • Ayrıca bazı hastalarda hiçbir belirti göstermeden varlığını sürdürebilir.

Helikobakter pilori tedavisi olmak için üstteki belirtilere rastladığınız an hemen doktora gidilerek başlanmalıdır.

Midedeki helikobakteri Tedavisi

Mide şikayetleri üzerine doktora gittiğinizde normal muayene sonucunda anlaşılmayan bir hastalıktır. Helikobakterpilori testi mideye yapılan endoskopi ile olur. Sonuca göre hastalığın varlığından söz edilebilir. Helikobakterpilori için uygun tedavi yöntemleri vardır. Kişiye göre bazen değişebilir.

Bakterinin tedavisinde çeşitli ilaçlar bir arada kullanılarak 2 hafta süren bir tedavi uygulanıyor. Midenin içinde bulunan asiti baskılayan bu yöntemde bakteriden %100 kurtulmak mümkün. Fakat hastalık tekrar eden bir hastalıktır.

Mide asitini baskılayan ilaç ile 2 farklı antibiyotiğin bulunduğu Helikobakter pilori ilaçları tedavinin başkahramanlarıdır. Mükemmel sonuçlara kişinin sadece düzenli kullanımı sonucu ulaşılabilir. Aksi takdirde bakteri yaşayamaya devam edecektir.

Helikobakter Pilori Tedavisi Ne Kadar Sürer

Helikobakterpilori tedavisine başlandığında özellikle mide yapısına göre 1 ya da 2 gün farklılık gösterebilir. Hasta en fazla 2 hafta ilaç tedavisine devam eder. Sonrasında ağrısız olarak yaşamına devam eder.

helikobakterpilori-nedir-korunmak-icin-nasil-beslenilmelidir

Tedaviden sonra hastalığın bulaşma koşullarına dikkat edilmelidir. Bakteri olduğu için kişinin kendi temizliği ve kullandığı araç gereçlerin temizliği iyi olmalıdır. Özellikle tuvalet sonrası el hijyenine önem verilmeli ve yemekler için kullanılan kaşık, çatal iyi yıkanmalıdır.

Helikobakter Pilori Bitkisel Tedavi

Çoğunlukla vücuda alınan besinlerle uygulanan bu tedavi yöntemi ilaç tedavisinden biraz daha uzun sürebilir. Ayrıca Helikobakter pilori beslenme açısından önemlilik arz ediyor. Kullanılan besin ürünleri taze ve doğal olursa tedavi daha başarılı olur.

Öncelikle hasta kişi 20 gün boyunca hastalığın sebep olduğu gastrit ve ülser için aynısefa bitkisini kullanmalı. Akabinde yine 20 gün boyunca brokoli kürünü kullanabilir.

Brokoli kürü nasıl hazırlanır:

Malzemeler

  • Yarım litre su
  • 250 gram brokoli

Kürün hazırlanışı:

Yarım litre suyun içine brokoliler atılır. 6 dakika boyunca kaynatılır. Sonrasında süzme işlemi ile ayrılır. Elde edilen brokoli suyunu 3 öğün eşit miktarlarda içmek gerekiyor. Son porsiyonunu akşam olduğunda aç karnına içilmesi önemlidir.

Kür uygulaması her yedi günden sonra üç gün ara verilerek devam edilmelidir. Kür süresi yirmi gün olup ara verilen üç günler yirmi gün içinde sayılmadan tedaviye devam edilmelidir.Helikobakter pilori bu yöntem sayesinde midenin eski sağlığına ulaşmasını sağlar.

Helicobacter Pylori Kurtuldum

YouTube video

En yaygın mide enfeksiyonlarından olan hastalığa karşı kesinlikle önlem almak gerekiyor. Hastalıktan kurtulmak için tek yapmak gereken temizliğe dikkat etmek. Tabi bu hastalık bulaşmaması için temizlik gerekiyor. Bakteri bulaşırsa özel tedaviler gerekiyor.

Hastalık belirtileri gözlemlendiği zaman kesinlikle hastaneye gidilmelidir. Yapılan basit endoskopi testi ile hastalık varlığı tespit edilir. Endoskopiden korkmaya gerek yok kamera yemek borusundan midenize ulaşılıyor.

Tedavi için ilaç yöntemi uygulanıyor. Hasta 2 hafta boyunca ilaç tedavisi ile hastalıktan kurtuluyor. Bitkisel olarak da brokoli kürü önerilmektedir. Helikobakter pilori için ilaç yöntemi daha etkili olup bakteriden kurtulmak daha kısa sürüyor.

Geçmeyen helikobakteri

Hastalık sürekli kendini yeniliyorsa geçmiyorsa kesinlikle tedavisi uygulanırken bir yerde hata yapılıyordur. Bunun en büyük göstergesi hastalığın sürekli geçmemesidir. Bu noktada doktora tekrar gidilmeli. Tedaviyi tekrar gözden geçirilmesi ve sizin öğrenmeniz gereken önemli noktalara bakılmalı.

Ayrıca her hastalık için önemli olan hususlar vardır. Özellikle tedavi sürecinde en çok dikkat edilmesi gereken konu sürekliliktir. Bunu yapmak başarmak hastanın kendi elinde olup sürekliliği kendisi sağlamalıdır. Doktorun önerdiği her şeye eksiksiz dikkat etmek tüm hastalıklar için önemlidir.

Helikobakterpilori sinsi bir hastalık olup geçtiğini sanırsınız fakat belirtisiz olarak yaşamına devam eder. Helikobakterpilori gastriti olarak karşınıza çıkar. Ülser yapar ve en kötüsü mide kanseri yapabilir. Bu kötü sebepler göz önüne alınarak tedavi başarıya ulaşana kadar süreklilik sağlanmalıdır.

Helikobakter Pilori Zayıflatırmı

Bakterinin görüldüğü kişiler olumsuz özellikleri kazanmış olur. Özellikle iştahsızlık hastalığın beraberinde gelir. Zamanla kişinin vücudunun dengesini bozar. Az yemek yeme ile doyma hissinin gelmesi bir süre sonra zayıflamaya neden olacaktır.

Hastalık ile savaşmada mideye gönderilen besinlerin etkisi vardır. İştahsızlığı gidermek için doktora danışılmalı ve gereken besin önlemleri alınmalıdır. Aksi takdirde vücudun bağışıklık sistemi çökecektir. Bakteri yayılmak için korumasız ortamda rahatça hareket edecektir.

Helikobakter pilori bu fakötörler göz önüne alındığında kesinlikle sağlıksız bir şekilde zayıflatır. Geri dönüşü olmayan tıbbi sorunlara neden olur. Bu yüzden hasta kendini muhafaza etmeli doktoruyla uyumlu bir şekilde tedaviyi sürdürmelidir.

Helicobacter Pylori Diyeti

Gerçekten hastalıktan kurtulmak için ve beden sağlığımızın ideal kilo ile sağlanması için yapılacak diyet listeleri vardır. Önemle belirtmek gerekir bu listelerde meyvelerin önemi büyüktür. Üzüm, elma, armut, şeftali gibi meyveler listelerde yer almalıdır.

Örnek Helikobakter pilori diyeti listesi:

Kahvaltı:

  • Şekersizolarak açık çay tüketilmeli
  • Bir haşlanmış yumurta
  • Biryemek kaşığı lor peyniri
  • Birdilim kepek ekmeği
  • Bir bardak şekersiz elmalı komposto

Öğlen:

  • Birporsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
  • Bir bardak ayran
  • İki kaşık makarna/ pirinç pilavı

İkindi:

  • Birbardak laktozsuz süt veya 1 kase probiyotik yoğurt

Akşam:

  • Bir kepçe mercimek çorbası
  • 80-90 gr yağsız et, balık, tavuk haşlama ya da ızgarada olabilir.
  • Haşlanmış taze sebze

Gece:

  • Kabuksuz elma, armut, muz

Diyet listeleri kişiye özel yapıldığı için mutlaka kişi boy ve kilosunu hesap ederek listeyi biçimlendirmeli sonrasında uygulamalıdır.

Dilerseniz mide botoksu nedir adlı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yoruma kapalı.