Esmer Şeker Kilo Aldırır mı?

Şekerin bedenimize olan zararı konusunda tüm uzmanlar hemfikir. Son zamanların uzak durulması gereken gıdası şeker özellikle işlenmiş olarak tüketildiğinde zararı daha da artıyor. Vücudumuza gereğinden fazla alınan şeker yağ olarak depolanır.

İnsanlar doğal besinlerden aldıkları şeker ile vücudunun ihtiyacını karşılar. Ekstra şeker tüketmenin hiçbir faydası yoktur. Aksine sağlık sorunlarına davetiye çıkarır.

Esmer Şeker Nasıl Elde Edilir?

Esmer şeker, beyaz şekerin işlenmesi esnasında elde edilen adına melas denen koyu renkli bir atık ile beyaz şekerin karıştırılmasından elde edilir. Melas, sanayide pek çok alanda -Yem, içki, gübre… Gibi- kullanılır. Esmer şekere kahverengi rengi veren ve karamel bir tat ekleyen madde melastır.

Esmer Şekerin Beyaz Şekere Nazaran Tercih Edilmesinin Nedeni Nedir?

Mutfakta bilirkişiler genelde karamel tadından dolayı esmer şekeri tercih ederler. Bu lezzet bazı tatlıların ve kurabiyelerin vazgeçilmezidir.

Kalorisinin beyaz şekere nazaran düşük olduğunu düşünerek tüketenler büyük bir yanılgıya düşerler. Çünkü esmer şeker ve beyaz şeker arasında kalori bakımından çok ciddi bir fark yoktur.

Esmer şeker, protein, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, sodyum ve demir gibi besin değerini yükselten minerallere sahiptir. Fakat besin değerinin beyaz şekerden yüksek olması zararlı olduğu gerçeğini değiştirmez içerisinde taşıdığı mineralleri ve sağladığı enerjiyi başka gıdalardan almak çok daha akıllıca olur.

Esmer Şeker Kilo Alımında Ne Kadar Etkili?

Esmer şeker kilo aldırır mı? sorusunun cevabı tereddütsüz evettir. Esmer şeker, beyaz şeker, mısır şurubu… Adı her ne ise tüm şekerler kilo alımında çok fazla etkili oldukları gibi bedenimize verdikleri zararlar da azımsanmayacak kadar çoktur. Esmer şekerin kalori miktarı beyaz şekerden sadece %5 oranında daha azdır. Bu miktar tercih edilmesi için gerekli bir sebep değidir.

Esmer Şekerin Besin Değerleri

Aşağıda 100 gr esmer şekerin besin değerleri verilmiştir.

Kalori: 399 kcal

Karbonhidrat: 99,8 gr

Potasyum: 58,0 mg

Kalsiyum:16,0 mg

Demir: 0,6 mg

Şeker tadı, bütün insanların damağına hitap eder, özellikle de çocukların. Küçük yaştan itibaren onları bu lezzetten mahrum bırakarak, onlara sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam hediye edebilirsiniz.

Kendimiz içinde aynı düşüncelerle hareket etmeliyiz ki ağzımızın tadı bozulmasın.