Kahve Yağ Yakar Mı?

Kahve; kültürümüzde oldukça etkili bir şekilde yer almış sıcak bir içecektir. Gerek aroması, gerek hafif acımsı tadıyla her şekilde hayatımızda yer almıştır. Kahve, en çok hazmı kolaylaştırıcı özelliğinden dolayı yemeklerden sonra tercih edilir ve genelde az şekerli içilir.

Kahvenin içerisinde bulunan kafein, uyarıcı bir özellik taşıdığı için bir takım sağlık sorunları olanlar için, dikkatle tüketilmelidir.

Peki kahvenin yağ yakıcı bir etkisi var mıdır?
Kahve tok tutma özelliği sayesinde, açlık duygusunu bastırabilir. Ancak şekerli içilen kahvenin artı bir kalori yüklemesi oluşturacağından yağ yakmadan çok yağ tutucu özelliği ortaya çıkar.

Ancak; kahve, bir spor faaliyetinden önce tüketilirse, vücudun hareket etmesi nedeniyle yağ yakımına yardımcı olabilir. Aç karna tüketimi ise; kandaki glikoz oranını düşürmesinden dolayı çarpıntı, baş dönmesi,terleme, nabız düşmesi ve bayılma hali yaratabilir. O açıdan yağ yakma özelliği nedeniyle aşırı tüketim olmamalıdır. Yağ yakmayı sağladığı düşünülerek sürekli aç karnına kahve tüketmek yarar yerine zarar getireceğinden dikkatle tüketilmesi uygun olur.

Kahvenin alımından sonra vücuda giren kafein miktarı altı saat gibi bir süre hazmedilmeden kalmaktadır. O nedenle uyarıcı etkisi uzun süreceğinden uyumadan önce içilmesi doğru olmayabilir. Yağ yakımını sağlamak için; metabolizmanın hızını artırır ve bu hız sayesinde yağ yakımına katkı sağlayabilir.

Sadece; spor yapmadan önce, ama çok aç olmamak koşuluyla bu yakıcı özelliğini dikkate almak faydalı olacaktır. Onun için sadece limitin, 1-2 fincan ölçüsünde kalması kaydıyla!

Kahve günde 1-2 fincandan fazla tüketilmesi halinde stres, çarpıntı, baş ağrısı ve kan şekeri düşüklüğüne neden olabilir. Bu nedenle kahve tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor.

Yoruma kapalı.