Alkali Yiyecekler Nelerdir?

Tüketilen her sağlıksız besin vücudun PH dengesini bozarak bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve vücudun hastalıklara açık hale gelmesine yol açar. 7.35 olan Vücudun PH dengesi azaldığında kilo alımı başlar ve kendimizi halsiz hissederiz. Dengeli beslenmenizi sağlayan alkali yiyecekler vücudu asit dengesini sağlayarak PH seviyesini dengede tutar. PH seviyesinin dengede kalması kilo vermenizi kolaylaştırır. Aynı zamanda vücudu toksinlerden arındırarak yağ yakışını hızlandırır. Metabolizmanızın hızlanması ile cilt, saç ve tırnaklarınız güçlenerek daha sağlıklı hale gelir.

Yüksek Alkali Besinler
Himalaya tuzu, kekik, nane, salatalık, buğday, arpa, karahindiba, pazı, ısırgan otu, çörek otu, kırmızı turp, kırmızı biber, zencefil, zerdeçal, at kuyruğu otu, ayrık otu, siyah turp, brokoli, maydanoz, ıspanak gibi besinlerdir.

Orta Alkali Besinler
Kuru fasulye, pancar, marul, kereviz, sarımsak, zeytinyağı, keten tohumu, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, susam, havuç, domates, taze hindiba, su teresi, kimyon, badem, hindistan cevizi, kuru soğan, kırmızı soğan, roka, greyfurt, muz, kiraz, limon, avokado, kıvırcık marul, kuzu kulağı, lahana ve taze fasulye gibi besinler orta dereceli alkalidir.

Az Alkali Besinler
Çilek, erik, ahududu, böğürtlen, kuş üzümü, yaban mersini, nektarin, Trabzon hurması, kavun, karpuz, peynir, karnabahar, enginar, taze bezelye, Brüksel lahanası, kabak, kuşkonmaz, patlıcan, pırasa, patates, şalgam, fesleğen, kişniş, baharatlar, keçi sütü, mercimek, bulgur, buğday, balkabağı, bamya, mantar, bakla ve taze soğanın alkali seviyesi oldukça azdır.

Alkali Diyetin Püf Noktaları
Meyve ve sebzelerin vitaminlerinden faydalanabilmek için mevsiminde organik olanlarını tercih etmelisiniz. Marketlerde satılan işleniş her türlü gıdanın asit oranı çok yüksek olduğu için kilo almanıza neden olur. Sebze ve meyveleri pişirmek alkali düzeyini azaltırken asit yapısını arttırır. Bu nedenle sebzeleri çiğ olarak tüketmeye özen gösterin.

Hayvansal Gıdalar Tüketmeyin
Yağ ve tuz ile pişirildiğinde asidik oranı oldukça yükselen kırmızı et tüketimini en aza indirin. Beyaz tavuk eti ya da balık tüketmeyi alışkanlık haline getirin. Pişirirken yağda kızartmak vücudunuzda yağlanmaya neden olur. Fırında, buharda ya da ızgarada yağsız olarak pişirmek hem kalorisini hem de asit seviyesini azaltır.

Hamur işlerinden Uzak Durun
Kek, poğaça, börek, tatlı, pasta, ekmek gibi hamurlu ve şekerli besinler hızla kilo alımına neden olur. Tatlandırıcı, şekerleme, koruyucu ve katkı maddeleri içeren asidik seviyesi yüksek olan hamur işlerinin tüketilmesi kilo alışını hızlandırarak obeziteye yol açar.

Her Sabah Bir Bardak Limonlu Su İçin
Kilo vermenizi kolaylaştıran en etkili yollardan birisi ılık bir bardak suyun içine sıkılan yarım limon suyu ile tarçınlı suyun tüketilmesidir. Alkali seviyesi yüksek olan limon yağları yakarak kilo verdirir.

Kilo Aldıran Asidik Yiyecekler Nelerdir?
Cips, şekerleme, bisküvi, mayonez, ketçap, sosis, sucuk, salam, margarin, rafine tuz, alkol, kola ve hazır meyve suları gibi besinler kesinlikle tüketilmemelidir.

Yoruma kapalı.